lørdag den 17. december 2011

Dim Cavern

 – når naturens kræfter bliver uforståelige og storslåede

Hvis man besøger Alanya og ikke rigtig ved hvad dagen skal gå med er denne artikel drejebogen til en helt forrygende dag med hygge og storslået naturoplevelser.

Lej en bil og kør mod Tosmur/Kestel. I Tosmur kører du mod Dimsey River, følg floden så langt op at du kommer til den store dæmning hvor du ikke kan køre længere. Stil bilen og nyd synet af det imponerende bygningsværk og spis en let frokost mens du hører vandmassernes herlige rislen ned af det enorme bjerg områder. Eller stop lidt før dæmningen og brug et par timer på at fiske og fange din egen frokost i det iskolde bjergvand.

Kør derefter over den lille bro helt oppe ved dæmningen og følg Dimsey River nedad af de smukke bjergveje. Få kilometer nede begynder skiltene til DIM Cavern.

På vejen op igen til Dim Cavern kører du i smukke frugtplantager hvor bønderne dyrker herligt frugt og grønt. Gør holdt og prøv de specielle mini vandmeloner, de små søde bananer, blommer, appelsiner og meget andet godt.

Dim Cavern ligger 234 meter over havets overflade. I gennem hundrede af år har disse drypsten skabt en fantastisk kulisse, som først blev åbnet for besøg i 1999. Hulen er 360 meter lang, og er en af ​​de længste i Tyrkiet. Den indvendige temperatur er 18-19 º C og luftfugtigheden er ca. 90 % hele året. Der er vidunderlige stalagmitter og stalaktitter på begge sider af trappegangen ned i hulerne, der  ender med en lille sø.

Det er en helt speciel oplevelse i drypstenshulerne og har man en livlig fantasi kan man forestille sig mange sjove motiver når man forcerer de mange trappetrin i grotterne.

Ude igen er der en fantastisk udsigt over Alanya/Oba og ned over Dimsey River og op til de skaldede bjerge, hvorpå der om vinteren og i foråret kan skimtes sne på toppene.

Der er også en meget moderne teleskop uden for Dim Cavern, hvor du kan observere de smukke omgivelser, men det blotte øje klarer det nu fint uden teleskop hjælp.



Link:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar